Boe­ren­kool uit de oven

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In wok olie verhitten en ui met knoflook 1 min. fruiten. Boerenkool toevoegen en al omscheppend laten slinken. Tomaatjes erdoor scheppen en scheutje water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkool overdoen in ovenschaal en hüttenkäse erover uitstrijken. Oude kaas erover strooien en schaal in oven schuiven. Gerecht in 15-20 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker bij gehaktballen of braadworst.

Tip:

Deze boerenkoolschotel wordt een compleet hoofdgerecht als u de boerenkool om en om met plakjes beetgare aardappel in de ovenschaal legt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.