Aard­ap­pel­plak­jes uit de oven

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, keukenpapier, bakkwastje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes .
  2. Laat de oven warm worden op 200 graden. En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.
  4. Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk. Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.
  5. Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper. Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
  6. Giet 250 milliliter slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over. Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas. Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal 1 uur in de oven Het aluminiumfolie kan er na 30 minuten af!
video

Hoe moet je schil­len?

Allerhande kids - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.