Ge­vul­de kool­rol­le­tjes met pit­ti­ge mi­hoen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Buitenste bladeren van kool verwijderen, 16-20 mooie bladeren loshalen. In grote pan water aan de kook brengen. Koolbladeren 2-3 minuten koken tot ze zacht zijn. In vergiet laten uitlekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water. Oven voorverwarmen op 180 °C. Ovenschaal invetten met boter. Knoflook pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Op hoog vuur gehakt in ca. 5 minuten rul bakken. Vuur laag draaien, knoflook, tomatenpuree en sambal door gehakt roeren en nog ca. 2 minuten meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijnsnijden en door gehakt scheppen. Koolbladeren droogdeppen. Mihoen en gehaktmengsel over kool verdelen, bladeren strak oprollen. Koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal leggen. Koolrolletjes in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Serveren met kroepoek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.