Kool­rol­le­tjes

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Van kool 12 mooie bladeren halen (rest van kool wordt niet gebruikt) en wassen. In pan met ruim water met zout koolbladeren 10 à 15 minuten koken. Intussen ui pellen en fijn snipperen. In kom gehakt met ui, karwijzaad, nootmuskaat, zout, peper, kerriepoeder, verkruimelde beschuit en ei tot samenhangende massa kneden. Gehakt in 12 porties verdelen en tot rolletjes vormen. Gehaktrolletjes op koolbladeren leggen, bladeren dichtvouwen en vaststeken met cocktailprikker.
  2. In braadpan boter verhitten en koolrolletjes in ca. 4 minuten rondom lichtbruin bakken. 2 dl water en bouillontablet toevoegen en rolletjes afgedekt in ca. 25 minuten zachtjes gaar stoven. Rolletjes uit pan nemen en over vier borden verdelen. Slagroom door stoofvocht roeren en goed doorwarmen. Saus over koolrolletjes verdelen. Serveren met gekookte aardappels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Nederland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.