Ge­vul­de kool­rol­le­tjes

Met een warme vulling van aardappel, gehakt en paprika.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met een warme vulling van aardappel, gehakt en paprika. 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng een pan water aan de kook. Haal per persoon 2 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit. Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op.

serveertip:

Maak van de rest van de kool een bijgerecht. Snijd de kool in reepjes en roerbak kort in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde koolrolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de kool­rol­le­tjes

1
1
  • 700 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 300 g half-om-halfgehakt

Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin.

3
3
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 70 g tomatenpuree

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Voeg beide toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g boter

Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

5
5
  • ½ Chinese kool

Breng een pan water aan de kook. Haal per persoon 2 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

6
6

Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op.

serveertip:

Maak van de rest van de kool een bijgerecht. Snijd de kool in reepjes en roerbak kort in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.