Bloem­kool-broc­co­li­taart

Hartige taart met de zachte smaken van bloemkool, broccoli en roomkaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hartige taart met de zachte smaken van bloemkool, broccoli en roomkaas. 4 personen
3 242

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien in ca. 10 min.
  2. Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze. Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lab van ca. 30 cm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool en broccoli erover en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met de crème fraîche met het zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart ca. 20 min. in het midden van de oven. Strooi het amandelschaafsel erover.
  4. Bak de taart nog ca. 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool-broccolitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-broc­co­li­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien in ca. 10 min.

3
3
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli

Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze.

4
4

Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.

5
5
  • 2 el bloem om te bestuiven

Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lab van ca. 30 cm.

6
6
  • 2 el olie om in te vetten

Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7
  • 150 g zachte geitenkaas

Verdeel de bloemkool en broccoli erover en verkruimel de kaas erboven.

8
8
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 mespunt zout

Klop de eieren los met de crème fraîche met het zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm.

9
9
  • 45 g amandelschaafsel

Bak de taart ca. 20 min. in het midden van de oven. Strooi het amandelschaafsel erover.

10
10

Bak de taart nog ca. 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.