Pof­fer­tjes met room­ijs en war­me ker­sen­saus

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat kersen uitlekken in zeef en vang sap op. Breng in steelpan kersensap met port en kaneelstokje aan de kook. Houd saus ca. 15 minuten tegen de kook. Verwijder kaneelstokje ui saus en voeg kersen toe. Strooi allesbinder erover en laat saus al roerend binden. Leg poffertjes op schaal en verwarm in de magnetron volgens aanwijzingen op verpakking. Verdeel poffertjes over vier borden, schep kersensaus erover en leg bol roomijs in midden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Poffertjes met roomijs en warme kersensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pof­fer­tjes met room­ijs en war­me ker­sen­saus

1
1
  • 1 pot kersen zonder pit op siroop
  • ½ dl rode port
  • 1 kaneelstokje

Laat kersen uitlekken in zeef en vang sap op. Breng in steelpan kersensap met port en kaneelstokje aan de kook. Houd saus ca. 15 minuten tegen de kook. Verwijder kaneelstokje ui saus en voeg kersen toe.

2
2
  • 2 el allesbinder
  • 24 poffertjes
  • 4 bollen slagroomijs

Strooi allesbinder erover en laat saus al roerend binden. Leg poffertjes op schaal en verwarm in de magnetron volgens aanwijzingen op verpakking. Verdeel poffertjes over vier borden, schep kersensaus erover en leg bol roomijs in midden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.