War­me ap­pel met gem­ber­vla

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pannetje 400 ml water en suiker verwarmen. Helft van gemberbolletjes fijnsnipperen, samen met 2 eetlepels gembersiroop (uit pot) aan suikerwater toevoegen en tegen de kook aanhouden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. Appelpartjes in gemberwater leggen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen. Rest van gemberbolletjes in heel dunne plakjes snijden. In steelpannetje vla en 2 eetlepels gembersiroop ca. 1 minuut verwarmen. Appelpartjes in stervorm op vier bordjes leggen (gemberwater wordt niet meer gebruikt). Gembervla erover schenken en garneren met gemberplakjes. Licht bestrooien met kaneel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.