Ra­ta­touil­le

De Fransen kunnen geen genoeg krijgen van deze gestoomde groenten, en wij ook niet!

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht De Fransen kunnen geen genoeg krijgen van deze gestoomde groenten, en wij ook niet! 4 personen
3 314

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de aubergines schoon, was ze en snijd in blokjes. Bestrooi dun met zout en laat ca. 10 min. rusten. Maak intussen de courgettes schoon en snijd in blokjes. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd in stukjes.
  2. Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water. Spoel af onder koud water, ontvel de ze en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook en ui fijn. Was de kruiden, neem ze van de takjes en hak fijn.
  3. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui ca. 1 min. Voeg de paprika en aubergine toe en fruit 3 min. mee. Schep de courgette en tomaat erdoor. Voeg de knoflook en kruiden toe en smoor ca. 20 min. zachtjes mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika

Maak de aubergines schoon, was ze en snijd in blokjes. Bestrooi dun met zout en laat ca. 10 min. rusten. Maak intussen de courgettes schoon en snijd in blokjes. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd in stukjes.

2
2
  • 2 vleestomaten
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje Provençaalse kruiden

Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water. Spoel af onder koud water, ontvel de ze en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook en ui fijn. Was de kruiden, neem ze van de takjes en hak fijn.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een pan. Fruit de ui ca. 1 min. Voeg de paprika en aubergine toe en fruit 3 min. mee. Schep de courgette en tomaat erdoor. Voeg de knoflook en kruiden toe en smoor ca. 20 min. zachtjes mee. Schep regelmatig om.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.