Oven­scho­tel van groen­ten

Ruikt zalig door de verse salie en tijm.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Ruikt zalig door de verse salie en tijm. 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardewerken ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 4 cm. Snijd de courgette en de tomaat in schuine plakken van ca. ½ cm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal licht in met olie.
  2. Verhit de helft van de olie in een pan. Bak de bosui op laag vuur ca. 5 min.; niet laten kleuren. Pers de knoflook erboven. Laat ca. 1 min. zachtjes meebakken. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de uitjes over de bodem van de schaal.
  3. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de salie fijn. Verdeel de plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes. Strooi ⅔ deel van het tijm en de salie tussen de lagen. Strooi de rest van de kruiden over de groenten. Bestrooi met zout. Druppel de rest van de olie erover.
  4. Bak de groenteschotel in ca. 50 min. gaar en lichtbruin. Haal de schotel uit de oven en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 7 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Ovenschotel van groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van groen­ten

1
1
  • 9 bosuitjes
  • 2 courgettes
  • 4 vleestomaten

Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 4 cm. Snijd de courgette en de tomaat in schuine plakken van ca. ½ cm.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal licht in met olie.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan. Bak de bosui op laag vuur ca. 5 min.; niet laten kleuren.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook erboven. Laat ca. 1 min. zachtjes meebakken. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de uitjes over de bodem van de schaal.

6
6
  • 2 takjes tijm
  • 3 verse salieblaadjes

Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de salie fijn.

7
7

Verdeel de plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes. Strooi ⅔ deel van het tijm en de salie tussen de lagen.

8
8
  • 1½ el olijfolie

Strooi de rest van de kruiden over de groenten. Bestrooi met zout. Druppel de olie erover.

9
9

Bak de groenteschotel in ca. 50 min. gaar en lichtbruin. Haal de schotel uit de oven en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.