Oven­scho­tel me­di­ter­ra­ne groen­ten

Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Een kleurrijk en vegetarisch pronkstuk voor bij het kerstdiner. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
  2. Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min. Keer halverwege.
  4. Meng de rest van de knoflookolie door de courgette. Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui rechtop in de schaal. Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.
  5. Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.

Tip:

Makkelijke optie: leg de groenten dakpansgewijs in de schaal of rangschik ze per soort.

bewaartip:

Je kunt deze ovenschotel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie in 20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel mediterrane groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel me­di­ter­ra­ne groen­ten

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 aubergines
  • 1½ courgette
  • 8 trostomaten

Snijd de aubergines, courgette en tomaten in plakken van ½ cm.

3
  • 2 rode uien
  • 2 el olie

Snijd de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.

4
  • 8 el olie
  • 2 tenen knoflook

Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min. Keer halverwege.

6

Meng de rest van de knoflookolie door de courgette. Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui rechtop in de schaal.

7
  • 15 g rozemarijn

Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.

8

Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn. Lekker!

bewaartip:

Je kunt deze ovenschotel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie in 20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.