Kriel­tjes­sa­la­de met heil­bot

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krieltjes schoonboenen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen venkel schoonmaken en in flinterdunne plakjes schaven. Venkelgroen fijn hakken. In pan met ruim kokend water en zout venkel in ca. 2 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Waterkersblaadjes van stelen plukken. Heilbotfilet in reepjes snijden. Helft van dille fijn knippen. In schaal dressing losroeren met zure room, venkelgroen en fijngeknipte dille. Krieltjes, venkel, bosuitjes, waterkers en heilbot door dressing scheppen. Smaken minstens 30 minuten laten intrekken. Salade tussentijds nog eens voorzichtig omscheppen. Garneren met takjes dille.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.