Aard­ap­pel­sa­la­de met ru­co­la en olij­ven

  • bijgerecht
  • 12 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 12 personen
3 105

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de krieltjes in de lengte in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Klop in een grote schaal het sap met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing. Roer de kappertjes en bosuitjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de warme aardappeltjes met de olijven door de salade. Laat de salade minstens 1 uur staan - liever 2-3 uur op een koele plek - zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.