Ri­beye met ge­bak­ken knof­look­kriel­tjes

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 21

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de krieltjes schoon en halveer. Verhit ¾ van de olie in een wok. Bak de krieltjes hierin afgedekt 5 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Wrijf de ribeye in met azijn en de rest van de olie. Bak in een hete koekenpan in 2-3 min. per kant rosé. Snijd de knoflook in plakjes. Schep de knoflook door de krieltjes en bak nog 5 min.
  2. Schep de sla om met de amandelen en de dressing (1 el per persoon). Leg de ribeye op een snijplank. Roer de rest van de dressing met het water door het bakvet. Verwarm even door. Snijd de ribeye in plakjes. Schenk de honing-mosterddressing erover, schep de krieltjes en salade ernaast in een bakje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 70 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ribeye met gebakken knoflookkrieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye met ge­bak­ken knof­look­kriel­tjes

1
1
  • 500 g krielaardappeltjes in de schil
  • 3 el olijfolie

Boen de krieltjes schoon en halveer. Verhit de olie in een wok. Bak de krieltjes hierin afgedekt 5 min. op hoog vuur, schep af en toe om.

2
2
  • 250 g ribeyes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie

Wrijf de ribeye in met azijn en de olie. Bak in een hete koekenpan in 2-3 min. per kant rosé.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook in plakjes. Schep de knoflook door de krieltjes en bak nog 5 min.

4
4
  • 100 g jonge bladsla
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 100 g honing-mosterddressing
  • 3 el kraanwater

Schep de sla om met de amandelen en de dressing (1 el per persoon). Leg de ribeye op een snijplank. Roer de rest van de dressing met het water door het bakvet.

5
5

Verwarm even door. Snijd de ribeye in plakjes. Schenk de honing-mosterddressing erover, schep de krieltjes en salade ernaast in een bakje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.