Knol­sel­de­rij­pu­ree

Op en top smeuïg! De aardse smaak van de knol combineert prima met het friszoet van de zachte appels.

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Op en top smeuïg! De aardse smaak van de knol combineert prima met het friszoet van de zachte appels. 4 personen
3 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in weinig water met zout ca. 15 min. en giet af.
  2. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Breng in een pan de slagroom aan de kook, voeg de appelblokjes toe en laat zacht worden.
  3. Meng de appelroom en de boter door de knolselderij en klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel, peper en zout.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderijpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­pu­ree

1
1
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in blokjes.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

2
2

Kook de knolselderij in weinig water met zout ca. 15 min. en giet af.

3
3
  • 1 appel

Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes.

4
4
  • 125 ml slagroom

Breng in een pan de slagroom aan de kook, voeg de appelblokjes toe en laat zacht worden.

5
5
  • 2 el boter
  • 1 mespunt kaneel

Meng de appelroom en de boter door de knolselderij en klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel, peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.