Spruit­jes met ap­pel

Easy en lekker, de spruit oosters roergebakken met kaneel en komijn.

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Easy en lekker, de spruit oosters roergebakken met kaneel en komijn. 4 personen
3 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruitjes in 10-15 min. beetgaar. Spoel de spruitjes in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Sprenkel de citroensap erover. Snipper de ui grof. Smelt de boter in een pan en bak de ui met kaneel, komijn en peper naar smaak zachtjes. Schep de appel erdoor en bak al omscheppend in 3-4 min gaar. Voeg de spruitjes toe en laat door en door warm worden.
  3. Breng de spruitjes op smaak met zout en doe over in een warme schaal. Leg eventueel een klontje boter erop.

variatietip:

Vervang de stukjes appel door stukjes gedroogde abrikoos, vijg of dadel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjes met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes met ap­pel

1
1
  • 800 g spruitjes panklaar

Kook de spruitjes in 10-15 min. beetgaar. Spoel de spruitjes in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2
2
  • 2 appels
  • 1 el citroensap

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Sprenkel de citroensap erover.

3
3
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)

Snipper de ui grof. Smelt de boter in een pan en bak de ui met kaneel en komijn zachtjes. Breng op smaak met peper.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Schep de appel erdoor en bak al omscheppend in 3-4 min gaar.

5
5

Voeg de spruitjes toe en laat door en door warm worden.

6
6

Breng de spruitjes op smaak met zout en doe over in een warme schaal. Leg eventueel een klontje boter erop.

variatietip:

Vervang de stukjes appel door stukjes gedroogde abrikoos, vijg of dadel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.