Ge­vul­de wijn­bla­de­ren

Met lamsgehakt en rijst. Een bijzonder borrelhapje

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje Met lamsgehakt en rijst. Een bijzonder borrelhapje 25 stuks
3 48

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de wijnbladeren voorzichtig van elkaar los en leg in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. koken. Giet de blageren af en laat uitlekken.
  2. Hak de peterselie en de basilicum fijn. Pel en snipper de ui. Doe de gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in een kom. Pers de knoflook erboven uit en strooi zout erover. Meng door elkaar en breng op smaak met peper.
  3. Leg het wijnblad met de nerf naar boven op het werkblad. Leg 1 volle eetlepel van het gehaktmengsel in de breedte op het blad. Rol vanaf de onderkant van het blad 1 slag op, vouw de zijkanten om de vullung heen naar binnen en rol het blad verder op. Leg het rolletje in de pan met de naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.
  4. Schenk het citroensap en de olie over de rolletjes. Voeg zoveel water toe dat de rolletjes net eonder water staan, verkruimel het bouillontablet erboven. Leg een hittebestendig bord op de rolletjes en druk iets aan.
  5. Kook de rolletjes op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Laat het kookvocht (iets) afkoelen. Serveer naar wens warm, lauwwarm of koud.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Gevulde wijnbladeren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de wijn­bla­de­ren

1
1
  • 30 wijnbladeren op zout water

Maak de wijnbladeren voorzichtig van elkaar los en leg in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. koken. Giet de blageren af en laat uitlekken.

2
2
  • 30 g verse peterselie
  • 15 g verse basilicum
  • 1 ui
  • 250 g lamsgehakt
  • 75 g rijst
  • 1 teen knoflook

Hak de peterselie en de basilicum fijn. Pel en snipper de ui. Doe de gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in een kom. Pers de knoflook erboven uit en strooi zout erover. Meng door elkaar en breng op smaak met peper.

3
3

Leg het wijnblad met de nerf naar boven op het werkblad. Leg 1 volle eetlepel van het gehaktmengsel in de breedte op het blad. Rol vanaf de onderkant van het blad 1 slag op, vouw de zijkanten om de vullung heen naar binnen en rol het blad verder op.

4
4

Leg het rolletje in de pan met de naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.

5
5
  • 3 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 groentebouillontablet

Schenk het citroensap en de olie over de rolletjes. Voeg zoveel water toe dat de rolletjes net eonder water staan, verkruimel het bouillontablet erboven. Leg een hittebestendig bord op de rolletjes en druk iets aan.

6
6

Kook de rolletjes op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Laat het kookvocht (iets) afkoelen. Serveer naar wens warm, lauwwarm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.