Ge­vul­de cour­get­te met kwark­dres­sing

Dit frisse groentegerecht met gehakt kun je ook de allerkleinsten makkelijk voorzetten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Dit frisse groentegerecht met gehakt kun je ook de allerkleinsten makkelijk voorzetten. 4 personen
3 172

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte door. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Kneed de oregano en de knoflook door het gehakt. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Bestrooi de courgettehelften met (versgemalen) peper en zout en verdeel het gehakt over de holtes. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en bak ze in de oven in 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met het fijngesneden courgettevruchtvlees bruin en gaar.
  4. Schep het ui-courgettemengsel door de rijst. Breng de kwark op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de courgettes met de rijst en de kwark er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde courgette met kwarkdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­te met kwark­dres­sing

1
1
  • 2 courgette
  • ½ tl oregano
  • 3 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte door. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Kneed de oregano en de knoflook door het gehakt.

2
2

Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3
  • 300 g half-om-halfgehakt

Bestrooi de courgettehelften met (versgemalen) peper en zout en verdeel het gehakt over de holtes. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en bak ze in de oven in 20 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 300 g rijst
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met het fijngesneden courgettevruchtvlees bruin en gaar.

5
5
  • 250 g magere kwark

Schep het ui-courgettemengsel door de rijst. Breng de kwark op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de courgettes met de rijst en de kwark er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.