Me­di­ter­ra­ne oven­scho­tel met bla­der­deeg­dak­je

Het dakje van bladerdeeg houdt alle smaken binnen.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Het dakje van bladerdeeg houdt alle smaken binnen. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de flageolets in een vergiet en spoel onder koud stromend water af. Verkruimel de bouillontablet.
  2. Verhit 2/3 van de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de knoflook, bouillontablet en dragon 3 min. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 4 min. Meng de flageolets erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet ondertussen de rand van de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Het deeg mag over de rand van de ovenschaal vallen. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de schotel in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je een dag van tevoren maken. Bereid de vulling, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Ga de volgende dag verder vanaf het invetten van de ovenschaal.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 43 2016

Mediterrane ovenschotel met bladerdeegdakje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne oven­scho­tel met bla­der­deeg­dak­je

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 850 g flageolets
  • 1 kippenbouillontablet

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de flageolets in een vergiet en spoel onder koud stromend water af. Verkruimel de bouillontablet.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 schaal rundergehakt
  • 4 tl dragon

Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de knoflook, bouillontablet en dragon 3 min.

4
4
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Voeg de roerbakmix toe en verwarm 4 min. Meng de flageolets erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el olijfolie

Vet ondertussen de rand van de ovenschaal in met de rest van de olie.

6
6
  • 270 g vers bladerdeeg

Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Het deeg mag over de rand van de ovenschaal vallen.

7
7
  • 1 ei

Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de schotel in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je een dag van tevoren maken. Bereid de vulling, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Ga de volgende dag verder vanaf het invetten van de ovenschaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.