Mi­ni-ge­hak­twel­ling­tons met cas­hew­no­ten

Een super-de-luxe hoofdgerecht: gehaktwellington. Een simpele variant met gehakt, bijzonder gemaakt met erwtenpuree en cashewnoten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 865 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Een super-de-luxe hoofdgerecht: gehaktwellington. Een simpele variant met gehakt, bijzonder gemaakt met erwtenpuree en cashewnoten. 4 personen
3 111

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • bakkwast
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de cashewnoten grof. Pureer de doperwten met de helft van de cashewnoten in het bakje van de staafmixer. Meng het gehakt met de helft van het ei en de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen gelijke worstjes van naar het aantal personen.
  2. Snijd het bladerdeeg in gelijke stukken naar het aantal personen. Leg op elk stuk 2 plakken ham. Laat de plakken elkaar overlappen en zorg dat er rondom een randje deeg vrij blijft. Verdeel de erwtenpuree over de ham en leg er de gehaktworstjes op. Rol de pakketjes op en zorg dat het deeg goed rond de vulling sluit.
  3. Klop het overgebleven ei los met een vork en bestrijk er met een bakkwast de pakketjes mee. Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze onder het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  4. Halveer ondertussen de spruitjes en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd de rest van de ham in reepjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de spruitjes en ham 2 min. Meng met de rest van de cashewnoten en de rest van de olie. Serveer bij de Wellingtons.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.905 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Mini-gehaktwellingtons met cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-ge­hak­twel­ling­tons met cas­hew­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 200 g zeer fijne doperwtjes

Hak de cashewnoten grof. Pureer de doperwten met de helft van de cashewnoten in het bakje van de staafmixer.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 35 g gehaktkruiden

Meng het gehakt met het ei en de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen gelijke worstjes van naar het aantal personen.

4
4
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 8 plakken rauwe ham

Snijd het bladerdeeg in gelijke stukken naar het aantal personen. Leg op elk stuk 2 plakken ham. Laat de plakken elkaar overlappen en zorg dat er rondom een randje deeg vrij blijft.

5
5

Verdeel de erwtenpuree over de ham en leg er de gehaktworstjes op. Rol de pakketjes op en zorg dat het deeg goed rond de vulling sluit.

6
6
  • 1 ei

Klop het ei los met een vork en bestrijk er met een bakkwast de pakketjes mee.

7
7

Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden.

8
8

Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze onder het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 500 g spruitjes
  • 2 plakken rauwe ham

Halveer ondertussen de spruitjes en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd de ham in reepjes.

10
10
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de spruitjes en ham 2 min.

11
11
  • 1 el olijfolie

Meng met de rest van de cashewnoten en de olie. Serveer bij de Wellingtons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.