Har­ti­ge ham-kaas­taart

Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 835 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(614)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd. 4 personen
3 614

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de tijm 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. Snijd de ham fijn en voeg toe. Voeg de gebakken groente en de helft van de kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Leg het bladerdeeg in de ingevette quiche vorm. Schep de vulling erin en bestrooi met de rest van de kaas. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

combinatietip:

Benut de oventijd door een bijpassende frisse salade van cherrytomaten, komkommer, ijsbergsla, rode ui en citroen-olijfoliedressing te maken. Zo duurt wachten helemaal niet lang en ligt er straks een extra portie groen op je bord!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 62 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hartige ham-kaastaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge ham-kaas­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 600 g Italiaanse roerbakmix
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de tijm 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 200 g gerookte achterham

Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. Snijd de ham fijn en voeg toe.

4
4
  • 87½ g geraspte belegen kaas

Voeg de gebakken groente en kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 87½ g geraspte belegen kaas

Vet de quichevorm in en leg het bladerdeeg erin. Schep de vulling erin en bestrooi met de kaas. Vouw het overhangende deeg naar binnen.

6
6

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

combinatietip:

Benut de oventijd door een bijpassende frisse salade van cherrytomaten, komkommer, ijsbergsla, rode ui en citroen-olijfoliedressing te maken. Zo duurt wachten helemaal niet lang en ligt er straks een extra portie groen op je bord!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.