Pom­poen­stru­del met sa­lie

In donkere dagen is deze strudel hartverwarmend. Met dank aan de vulling van pompoen, linzen en feta en de smaak van kaneel en salie.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht In donkere dagen is deze strudel hartverwarmend. Met dank aan de vulling van pompoen, linzen en feta en de smaak van kaneel en salie. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een pan en bak de pompoen 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en salie fijn. Voeg met de linzen en 1 tl kaneel toe aan de pompoen en bak 3 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.
  3. Klop ondertussen 2 eieren los. Verkruimel de kaas en roer door het ei. Meng met het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Splits het laatste ei en klop het eigeel los.
  4. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 60 x 24 cm. Halveer in de lengte. Snijd elke reep in de breedte in 4 gelijke stukken, zodat je 8 gelijke stukken hebt. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel erover, maar houd de randen van de plakken vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg. Druk de zijkanten met een vork vast.
  5. Kerf per strudel een stervorm in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de strudels met de rest van het eigeel. Strooi de pompoenpitten en de rest van de kaneel erover. Bak de strudels in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

In plaats van dupuis-linzen kun je ook linzen uit blik gebruiken. Deze doe je in direct uit het blik in de pan met het pompoenmengsel.

combinatietip:

Lekker met een salade van babyboerenkool, doperwten en citroen-olijfoliedressing.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenstrudel met salie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­stru­del met sa­lie

1
  • 75 g dupuislinzen

Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2
  • 1 flespompoen

Snijd ondertussen de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.

3

Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes salie

Verhit de olie in een pan en bak de pompoen 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en salie fijn.

6
  • 1 tl gemalen kaneel

Voeg met de linzen en kaneel toe aan de pompoen en bak 3 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.

7
  • 2 eieren
  • 150 g witte kaas 45+

Klop ondertussen de eieren los. Verkruimel de kaas en roer door het ei.

8
  • 1 ei

Meng met het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Splits het laatste ei en klop het eigeel los.

9
  • 275 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 60 x 24 cm. Halveer in de lengte. Snijd elke reep in de breedte in 4 gelijke stukken, zodat je 8 gelijke stukken hebt.

10

Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel erover, maar houd de randen van de plakken vrij.

11

Bestrijk de randen met eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg. Druk de zijkanten met een vork vast.

12

Kerf per strudel een stervorm in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de strudels met de rest van het eigeel.

13
  • 40 g pompoenpitten
  • 1 tl gemalen kaneel

Strooi de pompoenpitten en de rest van de kaneel erover. Bak de strudels in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Lekker!

variatietip:

In plaats van dupuis-linzen kun je ook linzen uit blik gebruiken. Deze doe je in direct uit het blik in de pan met het pompoenmengsel.

combinatietip:

Lekker met een salade van babyboerenkool, doperwten en citroen-olijfoliedressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.