Spaan­se ge­hakt­bal­le­tjes Al-An­dal­us

Met kikkererwten maak je van gehaktballetjes in tomatensaus in een klap een goedgevuld hoofdgerecht.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Met kikkererwten maak je van gehaktballetjes in tomatensaus in een klap een goedgevuld hoofdgerecht. 2 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt met de helft van de Al-Andalus, het ei, peper en zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes ter grootte van een walnoot van.
  2. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Halveer de romaatjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.
  3. Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
  4. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes.

bereidingstip:

Maak een dubbele hoeveelheid gehaktballetjes en vries de extra balletjes (maximaal 3 maanden) in. Eet die later door spaghetti. Of voeg ze, voor een snelle soep, met soepgroente toe aan 1 liter runderbouillon (van 2 tabletten).

combinatietip:

Lekker met brood en een groene salade, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 348 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Spaanse gehaktballetjes Al-Andalus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se ge­hakt­bal­le­tjes Al-An­dal­us

1
1
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 el specerijenmelange Al-Andalus
  • 1 ei

Doe het gehakt met de Al-Andalus, het ei, peper en zout in een kom.

2
2

Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes ter grootte van een walnoot van.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 125 g romaatjes

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Halveer de romaatjes.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.

5
5
  • 1 el specerijenmelange Al-Andalus

Fruit de knoflook, ui en de Al-Andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.

7
7
  • 400 g kikkererwten

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min.

8
8
  • 10 g platte peterselie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes.

bereidingstip:

Maak een dubbele hoeveelheid gehaktballetjes en vries de extra balletjes (maximaal 3 maanden) in. Eet die later door spaghetti. Of voeg ze, voor een snelle soep, met soepgroente toe aan 1 liter runderbouillon (van 2 tabletten).

combinatietip:

Lekker met brood en een groene salade, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.