Spaan­se gnoc­chi met worst­jes

Het beste van Spanje en het beste van Italië in één gerecht: wat wil je nog meer?

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Het beste van Spanje en het beste van Italië in één gerecht: wat wil je nog meer? 4 personen
2 22

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 pannen met in elk 1 el olie. Verdeel de worstjes over de pannen en bak ze 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi en specerijenmelange toe en bak in 12 min. rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Bak de venkel in de de rest van de olie 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak 2 min. mee.
  3. Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de munt fijn. Zet het vuur uit en schep de tomaten en munt door het venkel-bonenmengsel. Verdeel de worstjes, gnocchi en het groentemengsel over de borden.

variatietip:

Houd je niet zo van munt? Vervang het dan door 15 g platte peterselie.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 2.880 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Spaanse gnocchi met worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se gnoc­chi met worst­jes

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 540 g Catalaanse worstjes

Verhit 2 pannen met in elk 1 el olie. Verdeel de worstjes over de pannen en bak ze 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 kg gnocchi
  • 2 tl specerijenmelange Al-Andalus

Voeg de gnocchi en specerijenmelange toe en bak in 12 min. rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 200 g tuinbonen

Bak de venkel in de olie 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 250 g romaatjes
  • 15 g munt

Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de munt fijn. Zet het vuur uit en schep de tomaten en munt door het venkel-bonenmengsel.

6
6

Verdeel de worstjes, gnocchi en het groentemengsel over de borden.

variatietip:

Houd je niet zo van munt? Vervang het dan door 15 g platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.