Mil­juschka Wit­zen­hau­sens zalm met aard­ap­pe­len en groen­ten op 1 plaat

Dit ovengerecht ziet er niet alleen waanzinnig uit, de smaken doen het ook nog eens heel goed samen.

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit ovengerecht ziet er niet alleen waanzinnig uit, de smaken doen het ook nog eens heel goed samen. 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de broccoli in roosjes, kook 3 min. en laat uitlekken. Leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 5 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de zalm in een gelijk stuk per persoon en halveer de tomaten.
  2. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de broccoli, zalm, tomaten, asperges, pancetta en oregano over de aardappelen en bak 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Halveer de limoen en besprenkel het gerecht naar smaak met limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rest van de limoen erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Miljuschka Witzenhausens zalm met aardappelen en groenten op 1 plaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­juschka Wit­zen­hau­sens zalm met aard­ap­pe­len en groen­ten op 1 plaat

1
1
  • 500 g broccoli

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de broccoli in roosjes, kook 3 min. en laat uitlekken.

2
2
  • 450 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 el olijfolie

Leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de olie.

3
3

Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 5 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 600 g zalmfilet
  • 250 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de zalm in een gelijk stuk per persoon en halveer de tomaten.

5
5

Neem de bakplaat uit de oven.

6
6
  • 350 g groene asperges
  • 100 g pancetta
  • 2 tl gedroogde oregano

Verdeel de broccoli, zalm, tomaten, asperges, pancetta en oregano over de aardappelen en bak 15 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 1 limoen

Neem uit de oven. Halveer de limoen en besprenkel het gerecht naar smaak met limoensap.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rest van de limoen erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.