Op de huid ge­bak­ken zalm met tuin­krui­den

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
3 96

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder eventuele losse schrubben van de zalmhuid met de botte kant van een mes. Besprenkel de vis met het citroensap en maal er grof peper boven.
  2. Houd 2 takjes van de dille apart, snijd de rest van de kruiden zeer fijn en meng met elkaar. Druk de zalmfilets rondom, behalve op de huidzijde, stevig in de kruidenmix, zodat ze geheel met kruiden bedekt zijn. Laat de zalm nog 10 min. op kamertemperatuur komen.
  3. Roer de rest van de kruidenmix met de citroensap door de helft van de olijfolie. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer in de lengte. Kook de asperges in een hapjespan in water met zout in 10 min. beetgaar. Kook de krieltjes met de 2 apartgehouden dilletakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets op de huidzijde in de pan en dek losjes met aluminiumfolie af. Laat de zalm op laag vuur in 8-10 min. nèt gaar worden. Maal zout erboven.
  5. Neem de asperges met schuimspaan uit de pan en verdeel over warme borden. Bestrooi met zout en schep de kruidendressing erover. Leg de zalm voorzichtig op de asperges. Giet de krieltjes af en leg naast de zalm op het bord.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op de huid ge­bak­ken zalm met tuin­krui­den

1
1
  • 300 g zalmfilets op de huid

Verwijder eventuele losse schrubben van de zalmhuid met de botte kant van een mes.

2
2
  • 2 el citroensap

Besprenkel de vis met het citroensap en maal er grof peper boven.

3
3
  • 15 g verse dille
  • 15 g verse peterselie
  • 13 g verse bieslook

Houd 2 takjes van de dille apart, snijd de rest van de kruiden zeer fijn en meng met elkaar.

4
4

Druk de zalmfilets rondom, behalve op de huidzijde, stevig in de kruidenmix, zodat ze geheel met kruiden bedekt zijn.

5
5

Laat de zalm nog 10 min. op kamertemperatuur komen.

6
6
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 500 g groene asperges

Roer de rest van de kruidenmix met de citroensap door de olijfolie. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer in de lengte.

7
7

Kook de asperges in een hapjespan in water met zout in 10 min. beetgaar.

8
8
  • 450 g voorgekookte krieltjes

Kook de krieltjes met de 2 apartgehouden dilletakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

9
9
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets op de huidzijde in de pan en dek losjes met aluminiumfolie af.

10
10

Laat de zalm op laag vuur in 8-10 min. nèt gaar worden. Maal zout erboven.

11
11

Neem de asperges met schuimspaan uit de pan en verdeel over warme borden. Bestrooi met zout en schep de kruidendressing erover.

12
12

Leg de zalm voorzichtig op de asperges. Giet de krieltjes af en leg naast de zalm op het bord.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.