Mi­hoen met an­dij­vie, ge­bak­ken zalm en li­moen

Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Bestrooi ondertussen de zalm rondom met de shichimi togarashi. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalm in 8 min. op middelhoog vuur bijna gaar, keer halverwege. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  3. Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de rest in plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn.
  4. Verhit de olie in een wok en bak de asperges 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, sojasaus en andijvie toe en bak 2 min. mee. Voeg de mihoen toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met 1 el limoensap.
  5. Breek de zalm in stukken en verdeel de limoenplakjes over de mihoen.

bereidingstip:

Je kunt shichimi togarashi ook gebruiken in Japanse noedelsoep en roerbakgerechten met kip.

variatietip:

In plaats van verse groene asperges kun je ook groene asperges uit de diepvries gebruiken.

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 01 - Goed voor je, Receptkaarten Allerhande 1 2016

Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­hoen met an­dij­vie, ge­bak­ken zalm en li­moen

1
1
  • 250 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2
2
  • 300 g zalmfilet
  • 1 el shichimi togarashi

Bestrooi ondertussen de zalm rondom met de shichimi togarashi.

3
3

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalm in 8 min. op middelhoog vuur bijna gaar, keer halverwege.

4
4
  • 1 limoen

Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de rest in plakjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 350 g groene asperges
  • 1 el sushi gember

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6
  • 1 el arachideolie
  • 3 el sojasaus
  • 400 g gesneden andijvie

Verhit de olie in een wok en bak de asperges 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, sojasaus en andijvie toe en bak 2 min. mee.

7
7

Voeg de mihoen toe aan het groentemengsel en warm al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met 1 el limoensap.

8
8

Breek de zalm in stukken en verdeel de limoenplakjes over de mihoen.

bereidingstip:

Je kunt shichimi togarashi ook gebruiken in Japanse noedelsoep en roerbakgerechten met kip.

variatietip:

In plaats van verse groene asperges kun je ook groene asperges uit de diepvries gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.