Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met to­maat

Knapperig bijgerecht dat je werkelijk íédereen kunt voorzetten, ook veganisten.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Knapperig bijgerecht dat je werkelijk íédereen kunt voorzetten, ook veganisten. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Halveer de rivolo cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn. Meng de asperges met de tomaat, knoflook, de olie, peper en eventueel zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven. Snijd de blaadjes van de takjes basilicum fijn en strooi erover.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde groene asperges met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met to­maat

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g groene asperges
  • 400 g rivolo cherrytomaten
  • 1 teen knoflook

Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Halveer de cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie

Meng de asperges met de tomaat, knoflook, olie, peper en eventueel zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 3 takjes basilicum

Neem uit de oven. Snijd de blaadjes van de takjes basilicum fijn en strooi over de asperges en tomaat.

combinatietip:

Lekker met geroosterde pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.