Knol­sel­de­rij met ap­pel

De milde en kruidige smaak van knolselderij doet het heel goed samen met het zoete van de appel.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht De milde en kruidige smaak van knolselderij doet het heel goed samen met het zoete van de appel. 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm breed. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne reepjes (julienne). Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de knolselderij, appel en walnoten over een schaal en meng de dressing erdoor.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderij met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij met ap­pel

1
1
  • 1 knolselderij

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm breed.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

4
4
  • 2 zoete appels

Snijd ondertussen de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne reepjes (julienne).

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

5
5
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd

Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 60 g walnoten

Hak de walnoten grof. Verdeel de knolselderij, appel en walnoten over een schaal en meng de dressing erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.