Knol­sel­de­rij met mil­de mos­terd­dres­sing

Knolselderij smaakt lichtzoet en nootachtig en dat smaakt heerlijk bij de mosterd-kruidendressing.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Knolselderij smaakt lichtzoet en nootachtig en dat smaakt heerlijk bij de mosterd-kruidendressing. 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de knolselderij en rasp met de grove rasp van de keukenmachine. Pers de citroen uit. Meng het sap met de mosterd en mayonaise tot een dressing. Snijd de peterselie fijn. Meng met de dressing door de knolselderij en breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Zelfgemaakt is mayonaise nóg lekkerder. Ga naar ah.nl/allerhande/mayonaise voor de instructievideo mayonaise maken.

variatietip:

Variëren mag. Vervang de peterselie bijvoorbeeld door dille. Net even anders.

combinatietip:

Lekker met een lekkerbekje en aardappelpuree; dan is het gerecht niet meer gluten- en lactosevrij en vegetarisch.

bewaartip:

Dit recept kun je een dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderij met milde mosterddressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij met mil­de mos­terd­dres­sing

1
1
  • 600 g knolselderij
  • 1 citroen
  • 1 el milde Franse mosterd
  • 7 el Belgische mayonaise

Schil de knolselderij en rasp met de grove rasp van de keukenmachine. Pers de citroen uit. Meng het sap met de mosterd en mayonaise tot een dressing

2
2
  • 10 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Meng met de dressing door de knolselderij en breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Zelfgemaakt is mayonaise nóg lekkerder. Ga naar ah.nl/allerhande/mayonaise voor de instructievideo mayonaise maken.

variatietip:

Variëren mag. Vervang de peterselie bijvoorbeeld door dille. Net even anders.

combinatietip:

Lekker met een lekkerbekje en aardappelpuree; dan is het gerecht niet meer gluten- en lactosevrij en vegetarisch.

bewaartip:

Dit recept kun je een dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.