IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

Crunchy ijsbergsla en venkel gaan perfect samen met de friszoete appel.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Crunchy ijsbergsla en venkel gaan perfect samen met de friszoete appel. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ijsbergsla en venkelknol in dunne repen en de bleekselderij en appels in dunne reepjes (julienne). Doe de gesneden groenten en appel in een kom.
  2. Meng de mosterd, mayonaise, yoghurt en het venkelzaad in een kommetje tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg toe aan de ijsbergsalade en schep om.

combinatietip:

Lekker bij de burger met rode-uienjam. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

IJsbergsla met venkel en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

1
1
  • 1 kropje ijsbergsla
  • 1 venkelknol
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 friszoete en stevige appels

Snijd de ijsbergsla en venkelknol in dunne repen en de bleekselderij en appels in dunne reepjes (julienne).

2
2

Doe de gesneden groenten en appel in een kom.

3
3
  • 2 tl Franse mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 tl venkelzaad

Meng de mosterd, mayonaise, yoghurt en het venkelzaad in een kommetje tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Voeg toe aan de ijsbergsalade en schep om.

combinatietip:

Lekker bij de burger met rode-uienjam. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.