Biefstuk met bonen-radijssalade & gemengde aardappeltjes
Een klassieker uit eigen keuken.
615 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
200 g
1
3 el
1½ el
2
1 tl
½ bosje
1 tl
1 tl
40 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 36 2016 - Allerhande Box week 36 2016
Allerhande Box week 28 2017 - Allerhande Box week 28 2017
Allerhande Box Week 9 2019 - Allerhande Box Week 9 2019
Allerhande Box Week 44 2018 - Allerhande Box Week 44 2018
Allerhande Box Week 20 2018 - Allerhande Box Week 20 2018
Breng een pan ruim water met wat zout aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in plakjes van 1 cm breed. Voeg als het water kookt de aardappel toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitdampen.
Breng ondertussen een andere pan ruim water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm en kook ze in 8 min. beetgaar. Maak ondertussen de sjalot schoon. Snipper deze en voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Giet af.
Verhit een koeken- of hapjespan en doe er 1 el olie en 1 el boter in. Bak de aardappel in 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit een koekenpan met 1/2 el olie en de rest van de boter. Bestrooi de biefstuk met de lemon pepper en zout en bak in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten op een bord.
Verwijder ondertussen het groen van het halve bosje radijsjes, was ze en snijd in partjes. Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en de mosterd. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Meng de radijs met de snijbonen, de rucola en de dressing. Serveer de salade met de biefstuk en de gebakken aardappelen.
- algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Biefstuk met bonen-radijssalade & gemengde aardappeltjes
Een klassieker uit eigen keuken.

hoofdgerecht
2 personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water met wat zout aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in plakjes van 1 cm breed. Voeg als het water kookt de aardappel toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitdampen.
Breng ondertussen een andere pan ruim water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm en kook ze in 8 min. beetgaar. Maak ondertussen de sjalot schoon. Snipper deze en voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Giet af.
Verhit een koeken- of hapjespan en doe er 1 el olie en 1 el boter in. Bak de aardappel in 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit een koekenpan met 1/2 el olie en de rest van de boter. Bestrooi de biefstuk met de lemon pepper en zout en bak in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten op een bord.
Verwijder ondertussen het groen van het halve bosje radijsjes, was ze en snijd in partjes. Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en de mosterd. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Meng de radijs met de snijbonen, de rucola en de dressing. Serveer de salade met de biefstuk en de gebakken aardappelen.
algemeen:*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
500 g AH Excellent Pommes Rouge aardappelen
200 g verse snijbonen
1 sjalot
3 el traditionele olijfolie
1½ el ongezouten roomboter
2 biefstukken
1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
½ bosje radijs
1 tl azijn
1 tl Franse mosterd
40 g rucola




