Ge­vul­de ros­bief met kas­tan­je­cham­pig­nons

Een pronkstuk op tafel, deze gevulde rosbief.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een pronkstuk op tafel, deze gevulde rosbief. 6 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw
  • vleesthermometer
  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 3 min. mee tot al het vocht is verdampt. Neem de helft uit de pan en laat afkoelen op een bord. Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.
  3. Snijd de rosbief in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met de helft van de lemon pepper en eventueel zout. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol stevig op. Bind vast met 5 stukjes keukentouw. Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de rollade in 3 min. rondom bruin.
  4. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal, steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood). Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.
  5. Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

combinatietip:

Lekker met risotto met rode wijn en slagroom. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 1 g
Tags

Gevulde rosbief met kastanjechampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ros­bief met kas­tan­je­cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 rode uien

Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de uien.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 3 min. mee tot al het vocht is verdampt.

5
5

Neem de helft uit de pan en laat afkoelen op een bord. Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.

6
6
  • 600 g rosbief

Snijd de rosbief in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap.

7
7
  • 1 tl lemon pepper

Bestrooi met de lemon pepper en eventueel zout. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol stevig op.

8
8
  • 1 tl lemon pepper

Bind vast met 5 stukjes keukentouw. Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper en eventueel zout.

9
9
  • 25 g boter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de rollade in 3 min. rondom bruin.

10
10

Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal, steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood).

11
11

Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.

Tip: Voor rosé is dit 58-60 °C en voor doorbakken +65 °C. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste garing.

12
12

Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 min. rusten.

13
13
  • 190 ml vleesfond

Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.

14
14

Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

Tip: Verwijder het keukentouw.

combinatietip:

Lekker met risotto met rode wijn en slagroom. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.