Ros­bief met groen­ten uit de oven

Een perfect gerecht om voor te bereiden.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een perfect gerecht om voor te bereiden. 6 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vleesthermometer
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd de naadjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn. Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.
  3. Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.
  4. Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief. Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft. Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.

bewaartip:

Je kunt het vlees en de groenten 1 dag van te voren voorbereiden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Braad het vlees en de groenten op de dag zelf.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rosbief met groenten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ros­bief met groen­ten uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook

Snijd de naadjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn.

3
3
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl lemon pepper
  • 600 g rosbief

Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade.

4
4
  • 100 g katenspek

Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.

5
5
  • 1 prei
  • 1 venkelknol
  • 8 bospeentjes

Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes.

6
6

Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.

7
7

Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief.

8
8

Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft.

9
9

Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.

bewaartip:

Je kunt het vlees en de groenten 1 dag van te voren voorbereiden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Braad het vlees en de groenten op de dag zelf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.