Var­kens­fi­let in pe­per-ci­troen­korst met pas­ti­naak en peen

De peper-citroenkorst maakt het varkensvlees fris en pittig tegelijk. Met zoet-kruidige groenten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De peper-citroenkorst maakt het varkensvlees fris en pittig tegelijk. Met zoet-kruidige groenten. 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 20 cm)
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer de pastinaak in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd ze in de lengte in parten.
  2. Meng de aardappelen, pastinaak en peen met 3 el olie, de helft van het zeezout en het anijszaad en verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster rond het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.
  3. Bestrijk ondertussen het varkensfiletgebraad met 1 el olie. Meng de rest van het zeezout met de lemon pepper op een bord en rol er het vlees door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en braad het vlees in 5 min. rondom aan. Neem uit de pan en leg het vlees in de ovenschaal.
  4. Braad in het midden van de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 71 °C. Dit duurt ca. 35 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd in plakken en serveer met de groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 956 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let in pe­per-ci­troen­korst met pas­ti­naak en peen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 200 g pastinaken
  • 600 g regenboog winterpeen

Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer de pastinaak in de lengte.

3
  • 1 kg roodschillige aardappelen

Boen de aardappelen goed schoon. Snijd ze in de lengte in parten.

4
  • 3 el arachideolie
  • 2 el anijszaad
  • 2 tl zeezout

Meng de aardappelen, pastinaak en peen met de olie, het zeezout en anijszaad en verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten.

5

Rooster rond het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.

6
  • 525 g varkensfiletgebraad
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl zeezout
  • ½ el lemon pepper

Bestrijk ondertussen het varkensfiletgebraad met de olie. Meng het zeezout met de lemon pepper op een bord en rol er het vlees door.

7
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en braad het vlees in 5 min. rondom aan. Neem uit de pan en leg het vlees in de ovenschaal.

8

Braad in het midden van de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 71 °C. Dit duurt ca. 35 min.

Tip: Zet de schaal met het vlees op de bakplaat bij de groenten en aardappelen.

9

Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

10

Snijd in plakken en serveer met de groenten. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.