The Green Hap­pi­ness' bie­ten­bur­gers

Vandaag op het menu: een heerlijke vegaburger, gemaakt van bietjes en kikkererwten.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vandaag op het menu: een heerlijke vegaburger, gemaakt van bietjes en kikkererwten. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de bieten met een grove rasp. Snijd de uien en knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook ca. 3 min. tot ze glazig worden. Wrijf de ras el hanout eventueel fijn met een vijzel. Voeg de bieten en ras el hanout toe aan de uien en bak nog ca. 6 min. op middelhoog vuur mee.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken, doe ik een kom en pureer met een staafmixer. Schep het bietenmengsel door de kikkererwten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Maak met natte handen een burger per persoon van het mengsel, druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers 15 min. in het midden van de oven. Draai om en bak nog 15 min.
  5. Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakjes en meng de kiemgroente door elkaar. Snijd het brood in een dikke plak van ca. 2,5 cm per persoon. Halveer die plakken in de breedte zodat je 2 sneetjes per persoon hebt.
  6. Besmeer elk sneetje brood met 1 el hummus en verdeel de kiemgroente, burgers en komkommers over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de broodjes.

serveertip:

Lekker met een rijkgevulde salade voor een volledig hoofdgerecht. Of verdubbel de burgers.

video

The Green Hap­pi­ness - bie­ten­bur­ger

Allerhande kookt met... - 03:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 459 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande kookt met...

The Green Happiness' bietenburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

The Green Hap­pi­ness' bie­ten­bur­gers

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 rode bieten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook

Rasp de bieten met een grove rasp. Snijd de uien en knoflook fijn.

3
3
  • 1 tl olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook ca. 3 min. tot ze glazig worden.

4
4
  • 1 el ras el hanout

Wrijf de ras el hanout eventueel fijn met een vijzel. Voeg de bieten en ras el hanout toe aan de uien en bak nog ca. 6 min. op middelhoog vuur mee.

5
5
  • 360 g gekookte kikkererwten

Laat de kikkererwten uitlekken, doe ik een kom en pureer met een staafmixer.

6
6

Schep het bietenmengsel door de kikkererwten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Maak met natte handen een burger per persoon van het mengsel, druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8

Bak de burgers 15 min. in het midden van de oven. Draai om en bak nog 15 min.

9
9
  • ½ komkommer
  • 1 schaal pittige kiemgroente

Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakjes en meng de kiemgroente door elkaar.

10
10
  • ½ speltbrood

Snijd het brood in een dikke plak van ca. 2,5 cm per persoon. Halveer die plakken in de breedte zodat je 2 sneetjes per persoon hebt.

11
11
  • 200 g hummus

Besmeer elk sneetje brood met 1 el hummus en verdeel de kiemgroente, burgers en komkommers over de helft van de broodjes en dek af met de rest van de broodjes.

serveertip:

Lekker met een rijkgevulde salade voor een volledig hoofdgerecht. Of verdubbel de burgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.