Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

Feel good food: kies biologische producten.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Feel good food: kies biologische producten. 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze na 10 min. toe.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en schep de rest van de boter erdoor.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Snijd de blaadjes koriander fijn. Breng de pompoentajine op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en bestrooi met het sesamzaad en de koriander. Serveer met de couscous.

Tip:

Dit hele gerecht kun je maken met biologische producten.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1½ rode ui
  • 1 teen knoflook

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 20 g boter
  • 1 tl ras el hanout
  • 3 el rozijnen

Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 250 ml kraanwater

Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.

5
5
  • 350 g kikkererwten

Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze na 10 min. toe.

6
6
  • 250 g couscous
  • 10 g boter

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en schep de boter erdoor.

7
7
  • 1 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 8 g koriander

Snijd de blaadjes koriander fijn.

9
9

Breng de pompoentajine op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en bestrooi met het sesamzaad en de koriander. Serveer met de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.