Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fala­fel

Pompoenstoof in een pitabroodje: een ongewone combinatie, maar heel erg lekker!

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pompoenstoof in een pitabroodje: een ongewone combinatie, maar heel erg lekker! 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.
  3. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.

combinatietip:

Lekker met tzatziki of yoghurt met munt.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Pitabroodje met pompoentajine en falafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fala­fel

1
1
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1½ rode ui
  • 1 teen knoflook

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 20 g boter
  • 1 tl ras el hanout
  • 3 el rozijnen

Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 250 ml kraanwater

Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.

5
5
  • 350 g kikkererwten

Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 250 g falafelballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.

7
7
  • 8 pitabroodjes
  • 100 g ijsbergsla

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.

combinatietip:

Lekker met tzatziki of yoghurt met munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.