Roer­bakri­sot­to met sper­zie­bo­nen­sa­la­de

Lang in de keuken voor risotto? Nee hoor, binnen een kwartier staat deze op tafel.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lang in de keuken voor risotto? Nee hoor, binnen een kwartier staat deze op tafel. 4 personen
2 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een wok en bak de uien 2 min. Voeg de rijst toe en bak nog 1 min. Voeg de bouillontabletten en kokend water toe. Breng aan de kook en laat in 4 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur en voeg de kaas toe. Breng op smaak met zwarte peper.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng ze met de dragon, sperziebonen en de rest van de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de risotto met de bonensalade ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Roerbakrisotto met sperziebonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bakri­sot­to met sper­zie­bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 500 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 150 g gesneden uien
  • 350 g roerbakrisotto
  • 1½ paddenstoelenbouillontablet
  • 700 ml kokend water

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de uien 2 min. Voeg de rijst toe en bak nog 1 min. Voeg de bouillontabletten en kokend water toe.

3
3
  • 100 g Pecorino Romano

Breng aan de kook en laat in 4 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur en voeg de kaas toe.

4
4

Breng op smaak met zwarte peper.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 4 el olijfolie

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng ze met de dragon, sperziebonen en de rest van de olie in een kom.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de risotto met de bonensalade ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.