Pad­den­stoe­len­ri­sot­to

Deze risotto is heerlijk romig door de mascarpone en lekker pittig door de Pecorino.

(852)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze risotto is heerlijk romig door de mascarpone en lekker pittig door de Pecorino. 4 personen
3 852

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grof en bak 5 min. mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2-3 min. tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Giet ondertussen het kokende water over de bouillontabletten. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Schep de mascarpone door de risotto en warm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.325 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenrisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to

1
1
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grof en bak 5 min. mee.

2
2
  • 300 g risottorijst

Schep de risottorijst erdoor en bak 2-3 min. tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 150 ml witte wijn

Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen.

4
4
  • 750 ml kokend water
  • 2 bospaddenstoelenbouillontabletten

Giet ondertussen het kokende water over de bouillontabletten.

5
5

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

6
6
  • 75 g Pecorino Romano
  • 125 g mascarpone
  • 2 el gedroogde tijm

Rasp ondertussen de kaas. Schep de mascarpone door de risotto en warm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.