Ri­sot­to met pad­den­stoe­len

Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito!

(410)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito! 4 personen
3 410

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot en knoflook. Verhit de olie in een pan. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de paddestoelen toe.
  2. Zet het vuur uit en voeg 2/3 van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas gesmolten is. Roer nog een keer door. Serveer direct. Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.350 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met pad­den­stoe­len

1
1
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook

Snipper de sjalot en knoflook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een pan. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 3 min.

3
3
  • 300 g risottorijst

Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

4
4
  • 1 liter bospaddenstoelenbouillon
  • 200 g paddenstoelenmelange

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de paddestoelen toe.

5
5
  • 67 g Grana Padano, snippers

Zet het vuur uit en voeg de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas gesmolten is.

6
6
  • 33 g Grana Padano, snippers

Roer nog een keer door. Serveer direct. Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.