Kip­haas­jes met no­ten­korst, sper­zie­bo­nen en aard­ap­pel

Met zo'n korstje van madacemianoten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met zo'n korstje van madacemianoten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag! 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de noten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe ⅔ in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim. Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Bereid de stoomaardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe aan de ui en bak 2 min. mee. Serveer de aardappelen met de groente en de kip.

bereidingstip:

Je kunt de noten ook met een mes fijnhakken. Je bent dan wel iets langer bezig dan 17 minuten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­haas­jes met no­ten­korst, sper­zie­bo­nen en aard­ap­pel

1
1
  • 150 g gezouten notenmix macadamia's

Doe de noten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe ⅔ in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim.

2
2
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 380 g kiphaasjes (schaal)

Klop het ei los. Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip rondom in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

4
4
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 900 g stoomaardappeltjes

Kook ondertussen de sperziebonen 5 min. Giet af en laat uitlekken. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

5
5
  • 3 el arachideolie
  • 150 g gesneden ui

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe aan de ui en bak 2 min. mee.

7
7

Serveer de aardappelen met de groente en de kip.

bereidingstip:

Je kunt de noten ook met een mes fijnhakken. Je bent dan wel iets langer bezig dan 17 minuten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.