Hel­de­re Ita­li­aan­se pad­den­stoe­len­soep

Met deze herfstsoep zet je eens een andere lunch op tafel, en hij warmt je meteen goed op!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Met deze herfstsoep zet je eens een andere lunch op tafel, en hij warmt je meteen goed op! 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de funghi porcini in een kom en giet er zo veel kokend water over tot ze helemaal onder staan.
  2. Halveer de grote paddenstoelen voor pasta. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de paddenstoelen voor pasta 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg het kokende water en de bouillontabletten toe en kook nog 10 min. op laag vuur.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Laat de funghi porcini uitlekken, vang het vocht op en snijd fijn. Voeg in de laatste 5 min. van de kooktijd de porcini met het vocht en de bleekselderij toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de soep over de borden en schaaf de kaas erover. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Deze soep met een net iets andere smaak? Kan! Voeg 1 el gedroogde dragon toe tijdens het bakken van de paddenstoelen. Proef het verschil!

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.645 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Heldere Italiaanse paddenstoelensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hel­de­re Ita­li­aan­se pad­den­stoe­len­soep

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 ambachtelijk meergranen stokbrood

Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 15 g funghi porcini secchi

Doe de funghi porcini in een kom en giet er zo veel kokend water over tot ze helemaal onder staan.

4
4
  • 400 g paddenstoelen voor pasta
  • 2 el olijfolie

Halveer de paddenstoelen voor pasta. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de paddenstoelen voor pasta 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 1½ liter kokend water
  • 2 paddenstoelenbouillontabletten

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg het kokende water en de bouillontabletten toe en kook nog 10 min. op laag vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 400 g bleekselderij

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Laat de funghi porcini uitlekken, vang het vocht op en snijd fijn.

7
7

Voeg in de laatste 5 min. van de kooktijd de porcini met het vocht en de bleekselderij toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 50 g Pecorino Romano

Verdeel de soep over de borden en schaaf de kaas erover. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Deze soep met een net iets andere smaak? Kan! Voeg 1 el gedroogde dragon toe tijdens het bakken van de paddenstoelen. Proef het verschil!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.