Hel­de­re kip­pen-pad­den­stoe­len­soep

De bouillon kun je al eerder maken. Makkelijk, want dan is deze soep relatief snel klaar. En de smaak? Dankzij de bouillon heerlijk krachtig.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De bouillon kun je al eerder maken. Makkelijk, want dan is deze soep relatief snel klaar. En de smaak? Dankzij de bouillon heerlijk krachtig. 6 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in stukken. Was de prei en snijd in stukken. Was de bleekselderij en snijd in stukken.
  2. Doe het water, de winterpeen, prei, bleekselderij, kip, de helft van de tijm, de laurierblaadjes en het zout in een soeppan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 1½ uur trekken. Schep af en toe het schuim eraf.
  3. Doe ondertussen de gedroogde paddenstoelen in een kom. Schenk de sherry en het kokende water erover. Laat 15 min. weken. Zeef, houd apart en vang het vocht op.
  4. Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon en vang het vocht op in een pan. Houd warm. Voeg het paddenstoelenvocht toe aan de bouillon. De groenten en kruiden worden niet meer gebruikt.
  5. Snijd de geweekte paddenstoelen fijn. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm. Maak de verse paddenstoelen schoon en snijd de grote paddenstoelen in kwarten.
  6. Snijd de knoflook en dragon fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in de soeppan. Fruit de tijm, knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur.
  7. Voeg de geweekte en verse paddenstoelen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  8. Voeg de bouillon toe. Roer door en laat op laag vuur nog 10 min. trekken. Haal ondertussen het kippenvlees van de bouten en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de dragon erdoor en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Heldere kippen-paddenstoelensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hel­de­re kip­pen-pad­den­stoe­len­soep

1
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • ½ struik bleekselderij

Schil de winterpeen en snijd in stukken. Was de prei en snijd in stukken. Was de bleekselderij en snijd in stukken.

2
  • 2½ liter kraanwater
  • 4 scharrelkippenpoten
  • 15 g tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl zout

Doe het water, de winterpeen, prei, bleekselderij, kip, de helft van de tijm, de laurierblaadjes en het zout in een soeppan.

3

Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 1½ uur trekken. Schep af en toe het schuim eraf.

4
  • 15 g funghi porcini secchi
  • 15 g funghi shiitake secchi
  • 75 ml sherry px
  • 75 ml kokend water

Doe ondertussen de gedroogde paddenstoelen in een kom. Schenk de sherry en het kokende water erover. Laat 15 min. weken. Zeef, houd apart en vang het vocht op.

5

Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon en vang het vocht op in een pan. Houd warm.

6

Voeg het paddenstoelenvocht toe aan de bouillon. De groenten en kruiden worden niet meer gebruikt.

7
  • 200 g paddenstoelen voor de wok
  • 200 g paddenstoelen voor vlees
  • 200 g paddenstoelen voor pasta

Snijd de geweekte paddenstoelen fijn. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm. Maak de verse paddenstoelen schoon en snijd de grote paddenstoelen in kwarten.

8
  • 2 tenen knoflook
  • 8 g dragon
  • 4 sjalotten
  • 20 g boter

Snijd de knoflook en dragon fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in de soeppan. Fruit de tijm, knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur.

9

Voeg de geweekte en verse paddenstoelen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

10

Voeg de bouillon toe. Roer door en laat op laag vuur nog 10 min. trekken. Haal ondertussen het kippenvlees van de bouten en warm nog 5 min. mee.

11

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de dragon erdoor en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.