Ven­kel-si­naas­ap­pel­sa­la­de met ore­ga­no

De frisse venkel en de pittige radijs zijn een goed duo in deze salade.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht De frisse venkel en de pittige radijs zijn een goed duo in deze salade. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook heel fijn en de helft van de oreganoblaadjes in reepjes. Boen 1/3 van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop de knoflook, oregano, het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken van een 1⁄2 cm breed. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de radijs in plakjes.
  3. Schep de dressing, sinaasappel, venkel en radijs door elkaar. Verdeel de rest van de oreganoblaadjes erover.

bereidingstip:

Je kunt deze salade t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden rode peper en gerookte makreel. Je kunt deze salade dan ook als voorgerecht serveren.

Tip:

De rest van de kruiden uit de mix zijn lekker bij aardappelen uit de oven of porchetta.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 24 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Venkel-sinaasappelsalade met oregano

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel-si­naas­ap­pel­sa­la­de met ore­ga­no

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes verse oregano
  • 1 handsinaasappel

Snijd de knoflook heel fijn en de oreganoblaadjes in reepjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 3 el extra vierge olijfolie

Klop de knoflook, oregano, het sinaasappelrasp. het sinaasappelsap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 handsinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken van een 1⁄2 cm breed.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.

5
5
  • 1 bosje radijs

Snijd de radijs in plakjes.

6
6
  • 3 takjes verse oregano

Schep de dressing, sinaasappel, venkel en radijs door elkaar. Verdeel de rest van de oreganoblaadjes erover.

bereidingstip:

Je kunt deze salade t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden rode peper en gerookte makreel. Je kunt deze salade dan ook als voorgerecht serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.