Pas­ca­le Naes­sens' sa­la­de van groen­ten met ge­ma­ri­neer­de se­sam­zaad­jes

Van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Een makkelijk recept met natuurlijke ingrediënten.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Een makkelijk recept met natuurlijke ingrediënten. 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bij tot alles net onderstaat. Laat minimaal 15 min. staan of tot de sojasaus bijna helemaal is opgenomen. Spreid de vochtige sesamzaadjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6 tot 10 min. in de oven. Check regelmatig of de zaadjes niet verbranden en roer ze af en toe. Ze mogen zeker niet donkerbruin worden, wel lichtbruin. Verlaag eventueel de oventemperatuur en laat de zaadjes dan wat langer in de oven.
  2. Verwijder ondertussen de stengels en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel, wortels en radijs in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Voeg de groenten bij de rucola of kruiden, giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid alleen met peper (de sesamzaadjes zijn al zout) en meng voorzichtig. Bestrooi met de sesamzaadjes.

bereidingstip:

Maak van de sesamzaadjes extra veel: ze zijn een ideale smaakmaker. Zet ze op tafel en bestrooi er bijvoorbeeld andere groenten, vis of zachte kaas mee.

Tip:

Bron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pascale Naessens' salade van groenten met gemarineerde sesamzaadjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ca­le Naes­sens' sa­la­de van groen­ten met ge­ma­ri­neer­de se­sam­zaad­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 el sesamzaad
  • 3 el sojasaus

Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bij tot alles net onderstaat.

3
3

Laat minimaal 15 min. staan of tot de sojasaus bijna helemaal is opgenomen.

4
4

Spreid de vochtige sesamzaadjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6 tot 10 min. in de oven.

5
5

Check regelmatig of de zaadjes niet verbranden en roer ze af en toe. Ze mogen zeker niet donkerbruin worden, wel lichtbruin.

6
6

Verlaag eventueel de oventemperatuur en laat de zaadjes dan wat langer in de oven.

7
7
  • 1 venkelknol
  • 2 wortels
  • 1 bosje radijs

Verwijder ondertussen de stengels en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel, wortels en radijs in zo dun mogelijke plakjes.

8
8
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

9
9
  • 75 g rucola
  • 2 el olijfolie

Voeg de groenten bij de rucola of kruiden, giet er een flinke scheut olijfolie over.

10
10

Kruid alleen met peper (de sesamzaadjes zijn al zout) en meng voorzichtig. Bestrooi met de sesamzaadjes.

bereidingstip:

Maak van de sesamzaadjes extra veel: ze zijn een ideale smaakmaker. Zet ze op tafel en bestrooi er bijvoorbeeld andere groenten, vis of zachte kaas mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.