Ven­kel-si­naas­ap­pel­sa­la­de met an­dij­vie en olij­ven

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in een slakom met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere 2 sinaasappels. Dit gaat het makkelijkst als u ze, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Doe het vruchtvlees in de kom. Snijd de steeltjes van de venkelknollen, maar bewaar het groen. Snijd de venkelknollen doormidden en wip met een scherp mesje de harde kern eruit. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Doe ze in de kom en schep ze door de dressing. Laat 10 minuten intrekken. Snijd het venkelgroen fijn. Snijd de harde onderkant van de andijvie en gebruik de binnenste bladeren van 1 stronk. Scheur de bladeren in grove stukken. Meng ze met de olijven en het venkelgroen door de salade. Serveer direct. Lekker bij gegrild vlees of gegrilde vis.

Tip:

Andijvie over? Scheur de bladeren in stukken en roerbak ze 3 min. met wat knoflook. Een lekker en snel bijgerecht!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.