Tor­til­la's met to­nijn­sa­la­de

Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.
  2. Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.

variatietip:

Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de jalapenopeper zitten.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.490 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Tortilla's met tonijnsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met to­nijn­sa­la­de

1
1
  • 300 g mais
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie

Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.

2
2
  • 340 g zilveruitjes zoetzuur

Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 8 tortilla's

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.

4
4
  • 2 jalapeñopepers

Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 15 g koriander

Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof.

6
6
  • 2 avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7

Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 200 g ijsbergsla

Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.

variatietip:

Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de jalapenopeper zitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.