Mexi­caan­se tor­til­la

Een Mexicaans gerecht met een verrassende smaak: die van cacao!

(228)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een Mexicaans gerecht met een verrassende smaak: die van cacao! 4 personen
3 228

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan, fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend bruin en krokant. Voeg de tomaat en het cacaopoeder toe, laat op laag vuur doorwarmen.
  2. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Snijd de sla in reepjes. Schep het gehakt, wat sla en maïs op de tortilla's en rol ze op. Schep naar smaak wat zure room op de tortilla.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse tortilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se tor­til­la

1
1
  • 2 uien

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olie

Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan, fruit de ui glazig op middelhoog vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 500 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend bruin en krokant.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl cacaopoeder

Voeg de tomaat en het cacaopoeder toe, laat op laag vuur doorwarmen.

5
5
  • 8 tortillawraps

Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 krop ijsbergsla
  • 300 g maiskorrels
  • 125 ml zure room

Snijd de sla in reepjes. Schep het gehakt, wat sla en maïs op de tortilla's en rol ze op. Schep naar smaak wat zure room op de tortilla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.