Tor­til­la­piz­za's

Maak van het avondeten een Mexicaans feestje met dit vegetarische toprecept.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Maak van het avondeten een Mexicaans feestje met dit vegetarische toprecept. 2 personen
2 47

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de wraps over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ca. 8 min. in de oven (of bak de wraps in 2 delen op 1 bakplaat).
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  3. Halveer de limoen. Pers een helft uit en snijd de andere in partjes. Doe het limoensap, de koriander, noten en olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten en laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de sla in reepjes.
  5. Neem de wraps uit de oven en bestrijk met de koriandersalsa. Verdeel de avocado, tomaat, mais en sla erover. Leg op elke tortillapizza een ½ ei. Serveer met de limoenpartjes.

combinatietip:

Lekker met pittige chilisaus.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Tortillapizza's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­piz­za's

1
1
  • 4 tortillawraps

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de wraps over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ca.8 min. in de oven (of bak in 2 delen op 1 bakplaat).

2
2
  • 2 eieren

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en halveer. Pers 1 helft uit en snijd de andere in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 15 g koriander
  • 30 g gezouten cashewnoten
  • 3 el olijfolie

Doe het limoensap, de koriander, noten en olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6
  • 125 g cherrytomaten
  • 150 g maiskorrels
  • 1 kropje babyromainesla

Halveer de cherrytomaten en laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de sla in reepjes.

7
7

Neem de wraps uit de oven en bestrijk met de koriandersalsa. Verdeel de avocado, tomaat, mais en sla erover.

8
8

Leg op elke tortillapizza een ½ ei. Serveer met de limoenpartjes.

combinatietip:

Lekker met pittige chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.